Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronAry Baardman

De bange helden, druk 1, 189 blz.
prijs f 1,50 pocket; jongensboek.
Inhoud: Vier jongens mogen de Doolhof in met hun opgekalefaterde botorboot. Leo, Henk, Dick en Eddy kunnen zwerven door dit boeiende wereldje van de Biesbos. Het blijkt echter dat de Doolhof niet alleen vakantiegangers trekt, doch ook andere elementen. De jongens komen in botsing met een ongure dievenbende. Tal van schokkende gebeurtenissen vloeien hieruit voort. Henk wordt hier bijna het slachtoffer van. Strekking: Een ware held behoeft niet zonder vrees te zijn. Alleen de domkop zal geen angst kennen. Daarom: bange helden.
Conclusie: Een vlot geschreven avontuurlijk verhaal. Het zal zeer zeker door de jongens met graagte gelezen worden. Voor uitdeling op het Kerstfeest is het verhaal niet geschikt. Godsdienstig zwak. Voor ons doel:
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.
Ary Baardman

De bange helden, druk 1, 189 blz.
De bange helden door Ary Baardman. Vier HBS-ers varen in hun vakantie met een boot door een uitgestrekt watergebied, waar zij bij toeval op een bende dieven stuiten. De jongens trekken ten strijde, maar ervaren dat ook een heldhaftig mens wel vrees kent. Een rommelig geschreven cliché-verhaal. (f 1,50)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1965-66

Open IDIL-Gids.