Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronMax de Lange-Praamsma

Van twee ondeugende meiskes, druk 1, 48 blz.
prijs f 0.60; gebonden; geïll.; meisjesboek, leeftijd 9-11 jaar; Catalogusno. 16. Strekking,: Aardig verhaal van twee meisjes, die samen met de fiets naar de stad gaan. Ze worden overvallen door onweer en rijden met het dokterskoetsje naar huis.
Conclusie: De ongehoorzame kinderen roepen in den nood tot den Heere om bewaring. Overigens is het berouw wel echt kinderlijk.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1946

Open Boekbeoordeling.
Max de Lange-Praamsma

Van twee ondeugende meiskes, druk 3, 54 blz.
prijs 90 cent gebonden; meisjesboek.
Inhoud: Trudy van Veen logeert bij haar tante. Met haar vriendinnetje Marietje maakt ze stilletjes een tocht naar de stad op één fiets. Op de terugweg worden ze overvallen door een onweer. Een lekke band komt er ook nog bij. De knecht van de oude dokter brengt hen met de koets naar huis, waar grote ongerustheid heerst. Strekking: Ongehoorzaamheid heeft onaangename gevolgen. Je mag altijd bidden, de Heere hoort je overal.
Conclusie: Er zit wel spanning in het verhaal. Goed van stijl. Toch is het gegeven niet erg origineel. Zouden er nog oude dokters zijn, die in een koets rijden? Geschikt voor meisjes van 10-12 jaar.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1960

Open Boekbeoordeling.
Max de Lange-Praamsma

Van twee ondeugende meiskes, druk 4, 54 blz.
prijs gebonden f 1,45; meisjesboek.
Inhoud: De twee meiskes zijn Marieke en Trudy. Ze gaan op de fiets naar het park in de stad. Zij gaan op bezoek bij een tante en raken dan de weg kwijt. Een agent brengt hen op de goede weg. Op de terugweg overvalt hen een onweersbui en zij krijgen ook een lekke band en rijden tenslotte mee in de koets van de dokter. De politie is al aan het dreggen en de blijdschap is dan ook groot als zij heelhuids thuis komen. Strekking: Opvoedkundig met een godsdienstige strekking. Er wordt in dit boek op gewezen om steeds tot God te bidden en Hem ook te danken. Gebruik van Heer en Here.
Conclusie: Geschikt voor meisjes van 8-10 jaar. Een goed geschenk om te geven bij de kerstfeestviering van de Z.S.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.