Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



N. Zwijnenburg

De gestolen schat, druk 1, 35 blz.
prijs 45 ct; in slappe omslag; geïll.; jongens- en meisjeshoek, leeftijd 10-12 j.
Inhoud: Sannemeu heeft een Bijbel, die ze in een kistje bewaart. Gert de stroper, die meent dat in het kistje een schat verborgen is, steelt dit kistje en vloekt als hij ziet dat er een Bijbel in zit. Later gaat hij in zijn onrust in de Bijbel lezen. Dan belijdt hij zijn schuld aan God en Sannemeu en komt hij weer tot een geregeld leven. Strekking: De Bijbel is de grootste schat, want deze spreekt van de grote liefde van God, die Zijn Zoon gaf om zondaren zalig te maken.
Conclusie: Een goed en vlot geschreven boekje, van echt christelijk gehalte.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1951

Open Boekbeoordeling.
N. Zwijnenburg

De gestolen schat, druk 1, 35 blz.
Hoewel uitstekend van stijl en inhoud achten wij het boekje De gestolen schat, door N. Zwijnenburg, te specifiek protestants om het aan katholieke kinderen aan te bevelen. Stroper Gerrit steelt "de grote schat" van het vrome vrouwtje Sannemeu, doch dat blijkt ... een mooie platenbijbel. Gerrits algehele bekering is het gevolg.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1951

Open IDIL-Gids.

N. Zwijnenburg

De gestolen schat, druk 2, 35 blz.
prijs f 0,45; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Sannemeu bewaart haar grootste schat, de Bijbel, in een kistje. Gert, de stroper, heeft wel eens gehoord, dat Sannemeu een schat heeft. Hij denkt dat deze schat uit geld bestaat. En dat kan hij goed gebruiken. Daarom gaat hij op een geschikt moment naar Sannemeu's huisje en steelt het kistje. Thuisgekomen ziet hij, dat hij zich heeft vergist. Hij vloekt. Later gaat hij in de Bijbel lezen. Ook 't Kerstgebeuren. 't Wordt het middel tot zijn bekering. Strekking: De Bijbel is de grootste schat. God gaf Zijn Zoon om zondaren zalig te maken.
Conclusie: Spannend en leerzaam. Geschikt voor de jeugd van 10-12 jaar.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1954

Open Boekbeoordeling.