Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronPiet Meinema

De grote brand, druk 1, 60 blz.
Gebonden, verscheidene mooie zwart-wit tekeningen, leeftijd: 8-10 jaar, geschikt voor jongens en meisjes. Prijs: f 7,50.
Inhoud: Loes en Leo (broer en zus) zijn de hoofdpersonen in dit verhaal. Zij ontdekken tijdens de kerstvakantie; dat een oud schoolgebouw in brand staat. Tegelijk zien ze ook twee vreemde jongens van het schoolplein komen en er met hun brommer vandoor gaan. Ze vermoeden dat die de brand hebben gesticht en vertellen dit aan de politie. Zelf gaan ze ook aan het zoeken naar deze jongens en na enkele weken weten ze op welke school die gaan. Weer waarschuwen ze nu de politie. Wanneer de politie die twee jongens verhoort, blijken zij inderdaad de brandstichters geweest te zijn.
Conclusie: Een vlot geschreven en gaaf verhaal. Een echt kinderboek, dat de kinderen met plezier zullen lezen. Ik moet er echter ook op wijzen, dat in het gezin van Loes en Leo een kerstboom voorkomt, hoewel erbij gezegd wordt, dat je ook Kerstfeest moet kunnen vieren zonder al die versieringen. Ook is er sprake van televisie in het gezin. De godsdienstige strekking is vrij oppervlakkig. Gebruik van Here.
Eindoordeel: matig aanbevolen. W. Markus Krimpen a/d IJssel
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1985

Open Boekbeoordeling.