Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronRutger Bas

De dubbele bodem van Pech-zonder-end, druk 1, 107 blz.
Heeft Pech-zonder-end een dubbele bodem? Bedoelt de reus dat er iets onder de grond zit? Diep weg? Of misschien dubbel diep weg? Een geheimzinnige toestand, hoor, daar op Pech-zonder-end, het krottenbuurtje dat moet worden afgebroken. Als laatste achterblijver luistert de reus elke nacht gespannen naar de vreemde geluiden in het verlaten huisje naast hem. Hij roept Daaf en Marrie Plok te hulp. Maar ook de boefjes Henkie en Joris en trouwens nog heel andere dorpsbewoners komen eraan te pas, voordat in een week tijd twee merkwaardige ontdekkingen worden gedaan.

Onder de nieuwe naam Rutger Bas heeft een bekend Nederlands auteur dit boek geschreven. Het is niet de bedoeling hiermee verstoppertje te spelen; je kunt het beter als een raadsel opvatten. Een raadsel met een makkelijke oplossing, want de namen Rutger en Bas (met dezelfde volgorde van letters) maken deel uit van de oude naam. Waarom dan nu die nieuwe? Omdat elk mens wel eens iets anders wil

.Dit boek is anders, hoewel . . . er is nog zo'n boek, 'De reus van Pech-zonder-end'. Dat gaat ook over Daaf en Marrie en over hoe de reus de nieuwe buurman van de familie Plok wordt. Voor Daaf is zingen het fijnste dat er bestaat, maar zijn opvliegende vader heeft hem dat thuis verboden. Nu is de reus het daar helemaal niet mee eens. "Want zo'n pracht van 'n talent moet je ontwikkelen," vindt hij. Marrie denkt maar liefst aan een talentenjacht op de tv. Nou, dat heeft gevolgen ... en niet alleen maar fijne. Dat is al gauw duidelijk.
Omschrijving inhoud in boek