Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Louise M. Alcott

De hand aan den ploeg , druk 1, 247 blz.
DE HAND AAN DEN PLOEG. EEN AMERIKAANSCH VERHAAL VAN LOUISE M. ALCOTT,schrijfster van Onder Moedervleugels , Op eigen wieken ,Uit Jo's Schetsboek , enz.
Naar het Engelsch door Mevr. KOORDERS BOEKE.
Tweede dr., met gesteendr. omslag. f 1.90, geb. in keurig bandje f 2.50.
Mevrouw KOORDERS-BOEKE kon geen beteren Hollandschen titel gekozen hebben voor het boek, waarvan zij ons eene vertaling schonk. Wij zijn haar dank schuldig, dat zij onze literatuur met de vertaling van zulk een lief, aantrekkelijk , voor verstand en hart weldadig boek verrijkte. De oorspronkelijke auteur heeft getoond in plan en uitvoering een groote mate van levenswijsheid to bezitten; tehuis te zijn in de verschillende maatschappelijke kringen en toestanden ; niet misdeeld te zijn van spirit; een open oog te hebben voor het goede zoowel als voor de gebreken der samenleving en een hart vol gevoel - geen sentimentaliteit - vol svmpathie te bezitten voor wat goed, edel en schoon is.
Een vrouw van energie alleen kan een vrouw schetsen als CHRISTIE, en een vrouw van talent alleen kan weergeven wat een LOUISE ALCOTT dacht en schreef, zoo als KOORDERS BOEKE dat deed."
(Tijdspiegel, 1870, No. 9)
Omschrijving inhoud in boek