Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



A.M. Wessels

Verraad en dapperheid , druk 1, 108 blz.
prijs f 1,75; gecartonneerd; geïll.; jongens- en meisjesboek, leeftijd 10-14 jaar; Vad. Gesch. Srekking: Geschiedenis uit de historie van Sluis. De schipper Roelands, in armoede gekomen door de oorlogstoestand, wordt meegesleept in een complot, dat plannen maakt Sluis in handen der Fransen te spelen. De leden van dit complot zijn Hugenoten, wier afkomst toch, ondanks alle gastvrijheid en genoten achting, toch gaat spreken. Dit is dan 't verraad. De dapperheid vinden we bij de a.s. schoonzoon van schipper van der Hoecke, die, hoewel geminacht, een kerel van aanpak en durf is.
Conclusie: Godsdienstige strekking nihil. Misschien, blz. 11 regel 7, wel lichtvaardig gebruik van Gods naam. Overigens wel een aardig boek.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1947

Open Boekbeoordeling.
A.M. Wessels

Verraad en dapperheid , druk 2, 108 blz.
Drie boekjes, die ons toegezonden werden door drukkerij De Banier. Boekjes geschikt voor onze kinderen om te lezen. Aan lectuur voor onze jongere kinderen, goede lectuur, bestaat wel een zeer grote behoefte. Niet zo gemakkelijk om iets te vinden, dat we verantwoord vinden en toch tegelijk onze jongens en meisjes boeit. Deze drie boekjes zijn voor dit doel goed bruikbaar. Het eerste vertelt een stukje geschiedenis van de oude veste Sluis in Zeeuws-Vlaanderen uit de laatste tijd van de gouden eeuw, toen Frankrijk Engeland en ons land de oorlog verklaarde en een offensief inzette tegen Holland en Zeeland. De andere twee boekjes zijn eenvoudige verhaaltjes, die op een gezellige manier verteld worden. Daarom aanbevolen! Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1976

Open Boekbeoordeling.