Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



G.M. van de Maas Lzn.

De jongen van 'Waalhaven' , druk 1, 238 blz.
gecartonneerd; jongensboek. Strekking: Een Rotterdamse jongen woont bij Waalhaven en lost een schot op een parachutist. Komt in gevangenschap. Toch weer vrij. Hij duikt onder. Komt echter toch in handen der Duitsers. In Amersfoort. Dolle Dinsdag brengt de bevrijding.
Conclusie: Er komen nogal wat drukfouten in voor. Een spannend jongensboek door het avontuurlijke en door de ernst. Daarom:
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1947

Open Boekbeoordeling.
G.M. van de Maas Lzn.

De jongen van 'Waalhaven' , druk 2
Prijs f 2,90; gecartonneerd; geïll.; jongensboek; Strekking: Een Rotterdamse jongen schiet op een parachutist, wordt gevangen genomen, toch weer vrij. Duikt onder. Weer in gevangenschap. Dolle Dinsdag brengt de bevrijding.
Conclusie: Een spannend jongensboek door het avontuurlijke en door de ernst.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1948

Open Boekbeoordeling.
G.M. van de Maas Lzn.

De jongen van 'Waalhaven' , druk 3
prijs f 1,90; gebonden; jongensboek.
Inhoud: De Duitsers overvallen ons land, een jongen maakt van dichtbij de verovering van het vliegveld Waalhaven en de verwoesting van Rotterdam mee. Hij duikt onder als boerenknecht in Groningen, komt terecht in het concentratiekamp bij Amersfoort, en hervindt na veel martelingen de vrijheid. Strekking: Vaderlandsliefde, Godsvertrouwen, dapperheid en fiere afwijzing van het Nazi-heidendom.
Conclusie: Het adembenemend relaas van een dappere Hollandse jongen in de strijd tegen de Duitse overweldigers, boeiend, door-en-door gloeiend van het vuur der echte vaderlandsliefde, vooral voor jongens van boven de 12 jaar om in één ruk uit te lezen.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1954

Open Boekbeoordeling.