Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJeannette van Luipen-Bronwasser

De dierenclub van Anneke en Dick, druk 2, 53 blz.
gebonden, geillustreerd met enkele mooie zwart-wit tekeningen, geschikt voor jongens en meisjes van 8 Lot 10 jaar. Prijs f 5,50.
Inhoud: Anneke en Dick doen erg veel voor zieke en gewonde dieren. Onder leiding van hun meester wordt de hele hoogste klas ingeschakeld. Ze gaan op de boerderij van Anneke's ouders een oude vervallen schuur opknappen en ombouwen tot een mooi dierenpension. Ze noemen het "De Bonte Hond". Albert, een jongen uit hun klas, wil niet meedoen. Op de dag van de feestelijke opening gaat hij 's avonds laat de deur van de schuur open zetten, zodat de dieren weg kunnen lopen. Hij wordt echter door Anneke's vader betrapt. Juist hierdoor komt hij gelukkig tot andere gedachten en wordt hij één van de beste voorvechters van "De Bonte Hond".
Conclusie: Het verhaal zit wel leuk in elkaar en positief vind ik het wel de goede zorg van de kinderen voor het zieke en lijdende dier. Overigens heeft het boekje geen enkele godsdienstige strekking. Bovendien doen sommige gesprekken, die de kinderen voeren, wat onwezenlijk aan, in die zin, dat het geen kindertaal, maar grote-mensen taal is.
Eindoordeel: matig aanbevolen. W.M.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.