Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



K. Norel

De kruisvlag geplant, druk 1, 95 blz.
prijs f 1,70 gecartonneerd; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Bonifacius komt in de buurt van Katwijk. Dit boeit Wolfert, een ongelukkige jongen, die niet goed lopen kan. Hij gaat mee met deze mannen, die het Evangelie verkondigen in streken, waar de Naam van de Heere Jezus onbekend is. Zelf komt hij tot geloofs-overgave en wordt zo een medewerker van Bonifacius. Ze trekken Friesland in, waar Bonifacius gedood wordt. Wulfert brengt er het leven af en weet, door anderen geholpen, weer thuis te komen.
Conclusie: Norel weet heel boeiend te schrijven. Fijn dat hij het werk van Bonifacius tot onderwerp van zijn verhaal gemaakt heeft. Ook dit heeft met de zending te maken. Dit boekje zal graag gelezen worden.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.
K. Norel

De kruisvlag geplant, druk 1, 95 blz.
De kruisvlag geplant door K. Norel. Ongelukkige, kreupele Wolfert vindt voor het eerst van zijn leven sympathie bij de geloofsprediker Bonifacius. Hij trekt met de missionaris mee, wordt zijn vriend en bekeerling. Na het vreselijke bloedbad in Dokkum vlucht Wolfert terug naar zijn eigen dorp, waar zijn familie zich ook tot het christendom bekeert. De sfeer van tekst en illustraties is goed getroffen. (geb. f 1,70)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1965-66

Open IDIL-Gids.