Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Nel Verschoor-van der Vlis

De man met de ene arm, druk 1, 93 blz.
prijs f 1,20; gecartonneerd; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Twee jongens helpen een man met één arm, die kerstbomen verkoopt. Ze zouden toch zo graag willen weten, hoe het komt, dat deze man zo ongelukkig is. Peters komt bij hen thuis en vertelt, hoe hij zijn arm is kwijt geraakt, maar Jezus heeft gevonden, zodat hij toch gelukkig is. Gebruik van de kerstboom.
Conclusie: Het is wel een prettig leesbaar boekje, maar de godsdienstige inhoud is van dien aard, dat we het niet rondom kunnen aanbevelen. Het laatste hoofdstuk vertelt van een droom, waarin Joost de herders ontmoet, daar is Peters ook bij. Dit doet wel een beetje onwerkelijk aan.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.
Nel Verschoor-van der Vlis

De man met de ene arm, druk 1, 93 blz.
Enkele dagen voor Kerstmis ontmoeten Joost en Guuk De man met de ene arm, de kerstboomverkoper Peters. Joost mag helpen de bomen te zagen en te timmeren, Guuk staat bij de kar met hulst. Met dit werk verdienen ze beiden een gulden. Maar dat is niet het voornaamste wat Peters hun meegeeft. Hij vertelt de kinderen hoe iedereen gelukkig kan zijn, ook wanneer men, zoals hij, veel moet missen. Hij leert hen wat het eigenlijke kerstfeest betekent en hoe het Kindje ook voor hen op aarde is gekomen. Boeiend en goed verteld door Nel Verschoor-Van der Vlis. Geschikt voor protestantse èn katholieke kinderen.(geb. f 1,20)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1958-59

Open IDIL-Gids.

Nel Verschoor-van der Vlis

De man met de ene arm, druk 2, 91 blz.
prijs gecartonneerd f 1,20; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: De man met de éne arm wordt bij het kerstbomen verkopen dapper geholpen door twee jongens. Nieuwsgierig zijn ze naar "die éne arm" van Peters. Deze komt bij hen thuis en vertelt dit. Door deze beproeving heeft hij Jezus gevonden. Strekking: Heb uw naaste lief. Gebruik van kerstboom.
Conclusie: 't Is een prettig leesbaar boekje. Helaas op godsdienstig gebied weinig diepgang.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1961

Open Boekbeoordeling.
Nel Verschoor-van der Vlis

De man met de ene arm, druk 2, 91 blz.
10 t.d.t., G.K.C.B., J.M. 9-12 j. (zie B.B. 1958). Dit boek heeft een positief-christelijke strekking, samen te vatten in : "Vergeet het Kind in de Kribbe nooit!" Ongedwongen en zeer natuurlijk wordt verteld dat de Heiland op aarde is gekomen om zondaren zalig te maken. Warm aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1961