Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronN.M. Schouten

De meisjes van Sparrelaan 33, druk 1, 62 blz.
prijs f 1,-; gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: De ouders van Mies de Waard hebben een pension aan zee. Daar komt Ina van Doorne, met haar ouders die met verlof uit Indonesië zijn, logeren. De meisjes sluiten een hechte vriendschap, beleven allerlei en Ina mag blijven als haar ouders naar Indonesië terugkeren. Strekking: De band van vriendschap tussen 2 meisjes aardig geschetst, een vriendschap die als alle echte vriendschap weet van geven.
Conclusie: Een fris meisjesboek, met een ongekunstelde christelijke sfeer. Niet diepzinnig. eenvoudig en eerlijk. Daarom alle, lof. Een mooi en goed verzorgd boekje.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1956

Open Boekbeoordeling.
N.M. Schouten

De meisjes van Sparrelaan 33, druk 1, 62 blz.
Vervolgens De meisjes van Sparrelaan 33 door N.M .Schouten. Elk jaar nemen Miesjes ouders zomergasten in huis. Dit keer treft Mies het bijzonder, want er komt een echtpaar met dochtertje, Ine, uit Indonesië op vakantie. De meisjes worden dikke vriendinnen en beleven heel wat. Als de wederzijdse ouders na de vakantie overeenkomen dat Ine haar h.b.s.-jaren bij Mies thuis zal doorbrengen, stijgt de vreugde ten top. Een vlot verhaaltje met aardige trekjes, godsvertrouwen en goede aandacht voor de natuur. (geb. f 1,-)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1956-57

Open IDIL-Gids.