Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Cornelia

De oude bijbel , druk 6, 204 blz.
Geïllustreerd door WILM STEELINK.
Prijs ing. f 1.50 ; geb. f 1.90.
Er zijn menschen, die er niet van houden, dat vrouwen schrijven, maar Ian Maclaren, die een man en schrijver is, zegt : "In het algemeen is het zeker niet kwaad, dat mannen zich in zake godsdienst door hun moeder laten leiden ; en zoo denken verscheidene mannen er over, en daarom juichen zij het toe, dat vrouwen met echt vrouwelijken, liefderijken tact de volheid van haar hart voor onze jongens en meisjes uitstorten.
De schrijfster heeft den Bijbel lief en daarom heeft zij geluisterd naar wat een bijbel vertelt omtrent zijn lotgevallen en omzwervingen in oost en west, noord en zuid, bij allerlei menschen, in allerlei omstandigheden, en na goed geluisterd te hebben, vertelt de schrijfster na wat zij gehoord heeft, of liever . . . zij laat dien bijbel zelf vertellen, wat wel zoo goed is.
Wat heeft die bijbel veel te vertellen ! Wat is hij gelezen door gezonden en zieken ; door menschen, die hem nooit te voren hoorden noemen en door menschen, die hem van buiten kenden ! Wat is hij dikwijls tot troost en opbeuring geweest ! Wat heeft hij geholpen om het pad van den jongeling zuiver te houden en wat heeft hij een schellen van de oogen doen vallen. Wat heeft hij een behoefte aan den Heere Jezus gewekt !
"Die bijbel is oud, is versleten ! En toch heeft hij zooveel te vertellen ; hij heeft reeds zooveel gedaan en toch . . . is zijn kracht tot weldoen nog onverminderd" . . . ziedaar de gedachte, in de ziel van den lezer gewekt.

Catalogus Callenbach, 1898b
Open Catalogus