Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Jac. Overeem

De oude klompenmaker, druk 1, 84 blz.
Overeem, die meer geschreven heeft, vertelt in dit boekje van een oude klompenmaker, die ook bij de kinderen geliefd is. Het is een Godvrezende man, die vrijmoedigheid heeft om van de Heere Jezus en van zijn geloof te getuigen. De bedoeling van de schrijver is goed om de "geestelijke dingen" ook dicht bij de kinderen te brengen. De moeilijkheid is echter om dit voor kinderen zo te doen, dat het in hun gedachten-en gevoelswereld past. Het komt mij voor, dat het soms boven het begrip van kinderen uitgaat en meer geschikt is voor ouderen. Het is een eenvoudig verhaal met een goede strekking. Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.
Jac. Overeem

De oude klompenmaker, druk 4, 96 blz.
geb., geschikt voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Prijs f 10,95
Inhoud: Oude Eibert is klompenmaker. Na schooltijd gaan de schooljongens graag bij hem op bezoek. Eibert neemt tijd voor hen en vertelt vaak een Bijbels of een ander verhaal. Reier Petersen gaat ook graag op bezoek bij de oude man. Zijn vader staat vijandig tegenover de kerk en van Eibert moet hij ook niet veel hebben. Na het ongeluk, dat Eibert overkomt, verandert alles.
Conclusie: Dit boek zal de kinderen zeker boeien. De geestelijke zaken komen op een eenvoudige wijze aan de orde. Ook heeft het boek een opvoedkundige waarde. Geleerd wordt hoe kinderen iets voor oudere mensen kunnen doen.
Eindoordeel: warm aanbevolen. J.D. van Leeuwen
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1988

Open Boekbeoordeling.