Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



G. Gilhuis-Smitskamp

De overwinning, druk 1, 24 blz.
prijs f 0.25; in slappen omslag; geïllustreerd; jongensboek, leeftijd 9-11 jaar; Catalogusno. 4. Strekking: Een jongen, die geroepen wordt door een inhalige kruidenier om te helpen, wordt met ondank beloond. Hij zint op wraak, maar de liefde wint het.
Conclusie: Een spannend verhaal, waarin de teleurgestelde jongen toch nog mag genieten van de blijdschap van den ongelukkigen broeder, wanneer hij hem de Kerstgeschiedenis voorleest.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1946

Open Boekbeoordeling.
G. Gilhuis-Smitskamp

De overwinning, druk 2, 24 blz.
prijs f 0,35; in slappe omslag; jongensboek, leeftijd 8-10 jaar.
Inhoud: Ton helpt op aandringen van zijn ouders een inhalige kruidenier, maar oogst stank voor dank. Ton wil zich wreken, maar moeder leert hem dat we geen kwaad met kwaad vergelden mogen. Zij geeft ook het voorbeeld door zelf elke dag de oude blinde broer van de kruidenier te verzorgen. Haar jongen komt tot het rechte inzicht en overwint zichzelf, wanneer hij ook het Kerstfeest met de oude broer meeviert.
Conclusie: Getekend wordt de zegen van de overwinning op onszelf. Straks geniet hij van de zichtbare vreugd van de oude blinde stakker, wanneer hij het Kerstverhaal heeft voorgelezen. "Overwin het kwade door het goede." Niet alle plooien worden gladgestreken, ook dat kan als goede kwaliteit gelden. In het leven komt niet alles terecht, zoals wij het graag zouden zien.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1952

Open Boekbeoordeling.