Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



A.G. Lameris-Bolt

De schatkamer in de boom, druk 1, 63 blz.
prijs gebonden f 1,65; meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Een eksterpaar heeft een nest in de kastanjeboom van een groot huis. Ze stelen een zilveren lepeltje en een rammelaar. Zo wordt hun nest een schatkamer in de boom. Als er een grote tak van de boom wordt afgezaagd, worden de vermiste voorwerpen teruggevonden. Een ziek meisje krijgt nu meer zon. Ook zijn de eigenaars van het lepeltje en de rammelaar blij, dat ze hun bezit weer terug ontvangen. Gebruik van Heer.
Conclusie: Een leuk verhaaltje voor onze kleinen. Taal en stijl keurig. Het leest makkelijk, door de korte zinnen. De illustraties zijn goed. Godsdienstig wat oppervlakkig. Toch voor onze kleintjes wel
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.
A.G. Lameris-Bolt

De schatkamer in de boom, druk 2, 63 blz.
prijs gebonden f 2,05; jongens- en meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: De schatkamer is een eksternest in een fraaie kastanjeboom, waar eksters een zilveren lepeltje en een rammelaartje hebben verborgen. Als een tak van de boom wordt afgezaagd, omdat een ziek meisje meer zonlicht in de kamer moet hebben, worden de wegge"pikte" schatten ontdekt.
Conclusie: Leuk en vlot verteld kinderverhaaltje, met opvoedende waarde. Op onopvallende wijze wordt de liefde tot al het geschapene bijgebracht. Godsdienstig verantwoord.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1971

Open Boekbeoordeling.
A.G. Lameris-Bolt

De schatkamer in de boom, druk 4, 63 blz.
prijs gebonden f 2,70; leeftijd 6-9 jaar, meisjesboek.
Inhoud: Ekko, de ekster, pikt een zilveren rammelaartje en een lepeltje. Dit wordt ontdekt door de vader van Lieneke, een ziek meisje. Als hij toestemming krijgt van de buren een dikke tak van de kastanjeboom af te zagen, waardoor meer licht in de ziekenkamer komt, vindt hij de verloren voorwerpen in een nestje in die boom.
Conclusie: De schrijfster tracht met succes liefde bij te brengen voor alles wat leeft. Goed wordt geschreven over de noodzaak, elkaar te dienen en te helpen. Ook godsdienstig een aanvaardbaar boekje.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1973

Open Boekbeoordeling.