Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronMarianne Witvliet

Verboden voor vogelverschrikkers, druk 1, 86 blz.
gebonden, geschikt voor jongens en meisjes, leeftijd vanaf ± 9 jaar, A.V.I. 8, geïllustreerd met 42 fraaie illustraties door Marianne Witvliet. Prijs f 8,50 (Ná 31-12-1998 f 11,90).
Inhoud: Tom en Kris (een meisje) houden heel veel van de natuur. Zij maken zich grote zorgen over het milieu. Daarom richten zij samen een club op om de natuur te beschermen. Ze noemen deze club: Xie Xie (Ik zie, ik zie.). Als ze horen dat er plannen zijn om een hogesnelheidstrein door het Hutselbos te laten lopen, staan ze op hun achterste benen. Ze organiseren van alles om hiertegen te protesteren. Ze gaan zelfs op bezoek bij de minister van Verkeer in Den Haag. Onderweg krijgen ze het aan de stok met een boze conducteur, die hen pardoes bij het eerstvolgende station uit de trein zet. Gelukkig komen ze toch nog net op tijd bij minister Vooruitsma. Deze ontvangt hen heel hartelijk en luistert heel goed naar hun verhaal, maar beloven dat de hogesnelheidstrein er niet zal komen, kan zij niet.
Conclusie: Een heel origineel, actueel (milieuzorg) en leerzaam boek. Een boek ook met gezonde humor en een verantwoorde inhoud. Daarom:
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Krimpen a/d IJssel W. Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1998

Open Boekbeoordeling.