Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronP. de Zeeuw J.Gzn.

De tuinman van Ferrara , druk 1, 86 blz.
prijs f 1,15; gebonden; jongens- en meisjesboek, leeftijd ± 12 jaar.
Inhoud: Jean Cavier is met zijn gezin uit Frankrijk gevlucht naar Ferrara in Italië. Hier wordt hij tuinman bij de hertog van Ferrara, Ook Calvijn moet uit Frankrijk vluchten. Deze predikt in Ferrara en wordt door de inquisitie gevangen genomen. Door middel van de marskramer Antoine komen ze met het verblijf van Calvijn op de hoogte. Calvijn wordt door zijn vrienden op reis naar Bologna uit de hand van zijn belagers bevrijd. Hij gaat nu naar Aosta en krijgt bescherming van de hertog van Vauban. Ook hier predikt Calvijn het Evangelie. Tijdens een samenkomst heeft een overval plaats plaats. Calvijn weet te ontsnappen door de list van Pierre Cavier. Deze wordt in plaats van Calvijn gevangen genomen. Calvijn trekt met de marskramer naar Frankrijk terug. Ook Jean Cavier krijgt bericht, dat hij weer naar Frankrijk terug kan keren. Gebruik van Heer.
Conclusie: Een goed boek. Laat de kinderen op ongekunstelde wijze iets zien van de geloofsvervolging uit de dagen van Calvijn. De religieuze strekking is goed. Een boek, dat door ouderen en jongeren gelezen zal worden.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1952

Open Boekbeoordeling.
P. de Zeeuw J.Gzn.

De tuinman van Ferrara , druk 4, 86 blz.
geb., geïllustr., geschikt voor jongens vanaf 10 jaar.
Inhoud: Beide boekjes spelen zich af ten tijde van Calvijn. Verraden trachten Calvijn gevangen te nemen, maar die wordt steeds verhoed. Antoine is de man die Calvijn helpt om aan de hand van de achtervolgers te ontkomen.
Conclusie: 2 goed geschreven boekjes. Inhoudelijk en opvoedkundig verantwoord.
Eindoordeel: warm aanbevolen. J. ten Berg
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1986

Open Boekbeoordeling.