Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



C.Th. Jongejan-de Groot

Vleugellam, druk 1, 107 blz.
prijs gecartonneerd f 1,35; meisjesboek.
Inhoud: Reina heeft al heel jong haar moeder verloren; ze had een vrome moeder, in tegenstelling tot haar vader en tweede moeder. Reina is erg sportief, maar ze krijgt kinderverlamming. Als haar vader een jongetje van een overleden vriend in huis neemt, is dat het middel voor Reina om tot de Heere Jezus te komen. Strekking: Het gaat niet om sport als 't hoogste in deze wereld. We hebben alles van de Heere, waarom we Hem moeten dienen. Het jongetje is bruin, zodat de Heere niet alleen blank aan bruin of zwart 't Evangelie laat brengen, maar ook omgekeerd!
Conclusie: Een aardig, pakkend en goed boek met heel mooie trekjes: Een pleegmoeder is niet altijd slecht voor pleegkinderen; kindergetuigenis en samen bijbellezen, hoe klein ze nog zijn.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.
C.Th. Jongejan-de Groot

Vleugellam, druk 1, 107 blz.
In Vleugellam vertelt C.Th. Jongejan-de Groot hoe levenslustige Reina door kinderverlamming wordt getroffen, waaruit zij een lam been overhoudt. Reina is zonder godsdienst opgevoed, maar heeft in het huis van een vroegere buurvrouw veel godsdienstige indrukken opgedaan. Dat maakt haar tot een kleine Godzoekster. Een pleegbroertje heeft een goede invloed op Reina's opstandig gemoed, leert haar Jezus beter kennen, en als dan ook nog de eerste symptomen van genezing in het lamme beentje te bemerken zijn, wordt alles goed. Er ligt een vroom-protestante sfeer over dit boekje, dat ook voor katholieke kinderen geschikt is. (geb. f 1,35)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1956-57

Open IDIL-Gids.