Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



A.M. Pronk-Oudshoorn

De tweeling van de Eben-Haëzer, druk 1, 78 blz.
geb., geïll., leeftijd 8-10 jaar. Geschikt voor meisjes. Prijs f 11,50.
Inhoud: Eben Haëzer is de naam van een boerderij. Daar woont de tweeling Ruth en Roelie met hun zus en twee broertjes. In de zomervakantie beleeft de tweeling allerlei spannende avonturen op de boerderij en bij oom en tante. Ook krijgen ze elk een nieuwe fiets. Die hebben ze straks nodig als ze naar de grote school gaan. Later mogen ze bij een schoolvriendinnetje logeren. De laatste schooldag voor de kerstvakantie is ook een hele belevenis. Dan krijgen ze hun eerste rapport. Het is op tweede kerstdag erg glad en daardoor kunnen ze niet naar de kerstfeestviering in de kerk. Dan vieren ze het thuis. Moeder vertelt de kerstgeschiedenis en vader vertelt een kerstverhaal dat speelt in een warm land - een zendingskerstverhaal.
Conclusie: Een gezellig meisjesboek met spannende avonturen. De kinderen vanaf ongeveer 6 jaar zullen ervan genieten als het wordt voorgelezen. Voor die leeftijd is het wat moeilijk om het boek zelf te lezen. Het boek heeft een goede godsdienstige strekking.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1980

Open Boekbeoordeling.
A.M. Pronk-Oudshoorn

De tweeling van de Eben-Haëzer, druk 1, 78 blz.
Geschikt voor meisjes van 8-10 jaar; gebonden en geillustreerd; Prijs f 11,50.
Inhoud: Op de boerderij Eben-Haëzer woont de tweeling Ruth en Roelie. Op die boerderij is van alles te beleven voor de tweeling. Dat is ook het geval als ze in de zomervakantie gaan logeren bij oom en tante. Na de vakantie gaan ze naar school. De dag waarop ze het kerstrapport krijgen, is ook een spannende dag. Doordat het glad is, kunnen ze de kerstfeestviering in de kerk niet meemaken. Het kerstverhaal dat vader vertelt, speelt in een zendingsland.
Conclusie: Een gezellig en vlot geschreven boek dat de meisjes zeker zal boeien: keurig verzorgd en leuk geillustreerd. Het boek eindigt met het kerstfeest, waardoor het tegelijk ook heel geschikt is als cadeau op het kerstfeest van de zondagsschool.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1983

Open Boekbeoordeling.