Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Jeannette van Luipen-Bronwasser

De vakantieboot, druk 1, 65 blz.
Jeannette van Luipen-Bronwasser
DE VAKANTIEBOOT
Bij Pim komt een meisje logeren: Nicky. Hij was van plan om samen met zijn drie vrienden een boot te gaan bouwen om daarmee dan in de ondiepe bosvijver te gaan varen. Kan een meisje daarbij helpen? Dat blijkt goed te gaan, zo goed zelfs dat ook Wouter, een invalide jongen, mee mag komen doen. Als de boot eindelijk klaar is, wordt hij te water gelaten en gedoopt met een fles cola.
UITGEVERIJ G. F. CALLENBACH B.V. - NIJKERK
ISBN 90 266 4462 0J. M. 8-10
Omschrijving inhoud in boek
Jeannette van Luipen-Bronwasser

De vakantieboot, druk 1, 65 blz.
Geschikt voor jongens en meisjes van 8-10 jaar. Prijs f 4,10.
Inhoud: Pim van de dokter bouwt samen met 2 vrienden een boot in de vakantie. Daarbij wordt hij door twee meisjes geholpen. De onderlinge verhouding wordt gespannen als Pim's vader ze in contact brengt met Wouter, een jongen in een rolstoel. Toch komt alles weer in orde en ook Wouter speelt een rol in de laatste "bouwfase" van de boot. In een meertje in het bos wordt de boot "plechtig" in gebruik genomen.
Conclusie: Een leuk verteld verhaal. De strekking: naastenliefde opbrengen is niet altijd gemakkelijk. Jammer van die enkele keer "lieve Heer", verder "Here": niet zo konsekwent dus. Soms wat grof taalgebruik: "stik" (bl. 6, 47), "Ik barst van de spanning" (bl. 14).
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1978

Open Boekbeoordeling.