Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Tjalling van Wolsum

De verstoorde vakantie, druk 1, 68 blz.
geb. met slappe kaft; geïll. met duidelijke zwart-wit tekeningen. Geschikt voor jongens en meisjes van 11-13 jaar. Prijs f. 8,90.
Inhoud: Vier kinderen (2 meisjes en 2 jongens) van ± 12, 13 jaar hebben een prijs gewonnen met een tekenwedstrijd. Ze mogen twee weken lang tekenen tijdens een vakantie, door het hele land heen. Ze worden begeleid door oom Frits, terwijl er tijdens het tekenen T.V.-opnames worden gemaakt voor een cursus tekenen voor jongeren, Tijdens deze vakantie overnachten ze in een oud boerderijtje, waar 's nachts 3 bankrovers binnenkomen om zich voor de politie te verbergen. Het vijftal wordt gegijzeld. Later weet één van de jongens, Simon, te ontvluchten en de politie te waarschuwen. De vluchtende bandieten worden gearresteerd en de teken-vakantie wordt weer voortgezet.
Conclusie: Een vlot geschreven verhaaltje, de taal is soms wat onkinderlijk. Het christelijke aspect komt heel weinig naar voren. Simon heeft een Bijbeltje bij zich en Jan, z'n tekenvriend, leest erin. Na afloop van de vakantie ruilt Simon zijn Bijbeltje, als hij van Jan een portret van diens gestorven vader krijgt. Een opgelegd christelijk karakter is niet goed, maar dit is wel héél oppervlakkig. Er worden verder nauwelijks "waarden" meegegeven.
Eindoordeel: matig aanbevolen. G.t.B.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1984

Open Boekbeoordeling.