Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Jenny Slegers-Kwakkel

De vogeltjes vliegen uit, druk 1, 61 blz.
5 t.d.t., G.K.C.B., J.M. 6-7 j. De kleuterschool "Hummeloord" heeft gespaard. Nu gaan ze met elkaar een dag weg. Ze komen bij het paleis langs en gaan dan naar het vliegveld. Daarna is de dierentuin aan de beurt. Een grote jongen, Kees, plaagt kleine Doortje. Maar als hij ziet, dat ze haar stuivertje heeft verloren, geeft hij haar een dubbeltje. Dan gaan ze weer met elkaar naar huis. In aanmerking genomen, dat het voor de kleinen is geschreven, is het niet zo bijzonder geslaagd. De strekking is niet duidelijk. Op de laatste bladzij wordt nog even verteld, dat de Here Jezus voor alle kinderen in de wereld gekomen is. Wel een aardig verhaaltje, maar met weinig inhoud. Band is goed, plaatjes ook, maar wat weinig. Matig aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1963

Jenny Slegers-Kwakkel

De vogeltjes vliegen uit, druk 1, 61 blz.
prijs gecartonneerd f 1,10; jongens- en meisjesboek, leeftijd 7 á 8 jaar.
Inhoud: De kleuterschool "Hummeloord" maakt een schoolreisje naar een vliegveld en een dierentuin. De kleinen genieten volop. Strekking: Vergeet de Heere Jezus niet, hoe groot je ook wordt.
Conclusie: Een aardig kinderverhaal. De jongere leerlingen zullen echt meegenieten. Taal en stijl vrij behoorlijk. Leuk geillustreerd.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1963

Open Boekbeoordeling.
Jenny Slegers-Kwakkel

De vogeltjes vliegen uit, druk 2, 61 blz.
prijs f 1,45 gebonden; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Een vervolg op "De vogeltjes van Hummeloord" van dezelfde schrijfster, maar toch een verhaal, dat op zichzelf af is. Het gaat weer over de beide vriendjes Jan Willem en Freddy, die in de derde klas van de kleuterschool "Hummeloord" zitten. In dit boekje maken de leerlingen onder leiding van hun fijne juf een prettig schoolreisje naar Soesterberg en een dierenpark. Jan Willem komt op voor Doortje, het Ambonese meisje, dat niet zonder oorzaak bang is voor een grote jongen, Kees. Deze leert echter zich heel anders te gaan gedragen jegens Doortje.
Conclusie: Vlot en prettig geschreven verhaal, Bladz. 13 ademt de geest van algemene verzoening, maar op blz. 60 ligt dat veel beter.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.