Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



A. Grimme

Eggert komt thuis!, druk 1, 125 blz.
prijs f 2,10 gecartonneerd; jongensboek.
Inhoud: Dit boekje vertelt van de strijd tussen de Heeckerens en de Bronkhorsten. Eggert en Gerlach nemen hier een belangrijke plaats in en beleven heel wat angstige avonturen. In deze strijd wordt Gerlach ernstig gewond. De heer van Bronkhorst is met Eggert bijzonder ingenomen, hij zal de opvolger van zijn vader worden op de boerderij. Gebruik van Heer.
Conclusie: Dit boekje bevat een zeer spannend verhaal uit het grijze verleden. De jongens zullen het graag lezen. Een christelijke strekking loopt door het verhaal heen.
Eindoordeel: warm aanbevolen,
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
A. Grimme

Eggert komt thuis!, druk 1, 125 blz.
Eggert komt thuis door Aart Grimme is het derde deel van de serie 'In de Bannerij van Bronckhorst', een historisch verhaal, spelend omstreeks 1354 in het Gelderse. Nog steeds heerst er een vete tussen de Heekerens en de Bronckhorsten. De boerenzoon Eggert treedt op als spion van Bronckhorst. Na een pestepidemie wordt hij boer in vader Lamberts plaats en trouwt hij met Fenne van het Holthuus. Dit deel is beter leesbaar dan het tweede, doordat minder vaak uitvoerige verklaringen het tempo verlagen. Een geschikt boek, waarmee de reeks wel besloten kan worden. (geb. f 2,10)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.