Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



M.C. Capelle

Wat is dat met die klas?, druk 1, 36 blz.
geb.; geïllustreerd met zwart-wit tekeningen van Ben Horsthuis; geschikt voor jongens en meisjes van 6-8 jaar. Prijs f 6,50.
Inhoud: In de klas wordt veel gesnoept. Juf heeft een vriendin in Afrika die voor de zending werkt. Er wordt besloten niet meer te snoepen, maar het geld voor die zendingsklas te besteden. Voor het geld worden dan kleurpotloden gekocht.
Conclusie: Een onschuldig boekje dat wel in de klassebiblioteek past. Er zijn nogal wat kansen gemist. Het geheel is nogal oppervlakkig. De schrijver had vast de bedoeling de kinderen wat meer bij de zending te betrekken, maar slaagde daar matig in.
Eindoordeel: matig aanbevolen. R. B.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1979

Open Boekbeoordeling.
M.C. Capelle

Wat is dat met die klas?, druk 2, 36 blz.
gebonden. Geillustreerd met leuke zwart-wit illustraties. Geschikt voor jongens en meisjes van 6-9 jaar. Prijs f 7,90.
Inhoud: "Snoepers zijn jullie", zegt de juf van een schoolklas. Als er weer eens, achter de rug van juf een zakje rondgaat, voert zij een gesprek met de klas. Een vriendin van haar werkt in Afrika voor de zending. De school daar heeft niets: geen kleurtjes, geen platen enz. Nu stelt juf voor het geld, dat anders versnoept wordt, te sparen voor die klas. De kinderen zijn zeer enthousiast en er worden 30 kleurdoosjes en een mooie plaat gekocht. Later, in Afrika, wordt alles met vreugde ontvangen.
Conclusie: We zijn verantwoordelijk ook voor de wijze waarop we met ons geld omgaan. 't Lijkt me heel goed, dat de kinderen hierop gewezen worden. Wel is het snoepen laten, in de praktijk nog wel wat moeilijker als hier word weergegeven. Maar: jezelf iets onthouden om anderen blij te maken, daar wordt je zelf óók blij van.
Eindoordeel: warm aanbevolen. C. J. Quist-van Noort
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.