Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Co van der Steen-Pijpers

Onschuldig verdacht, druk 1, 93 blz.
prijs f 1,65 gebonden; jongensboek.
Inhoud: Drie vrienden worden verdacht geld uit een kerk te hebben weggenomen. Ze hebben zelf een, vermoeden, wie het gedaan kan hebben en gaan op eigen houtje de dief opsporen. Het is een gevaarlijke bezigheid, maar met hulp van de politie lukt het en zijn zij van de verdenking vrij. Strekking: Het is niet eenvoudig als de schijn tegen ons is, het tegendeel te bewijzen. De vrienden kiezen de van menselijke zijde bezien, vanzelfsprekende weg, zelf voor eigen onschuld te strijden. Dit is niet zonder gevaren.
Conclusie: Een wel boeiend jongensboek, hoewel het peil der discussies wel erg grote-jongensachtig is. Soms geforceerd geestig. Geestelijk weinig diepgang!
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.
Co van der Steen-Pijpers

Onschuldig verdacht, druk 1, 93 blz.
Onschuldig verdacht door Co van der Steen-Pijpers. Enkele jongens worden er ten onrechte van verdacht de offerblokken in de kerk te hebben gelicht. Merkwaardigerwijze wordt hun de bewijslast van onschuld toegeschoven. Zij gaan daarom speuren naar de ware dader, maar hun geheimzinnig optreden wekt nieuwe achterdocht totdat alle raadselen worden opgelost. Weinig logisch opgebouwd en ook literair matig. (geb. f 1,65)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1965-66

Open IDIL-Gids.