Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Kees den Otter

Avontuur in de griend, druk 1, 128 blz.
geb., geillustr., geschikt voor jongens van 10-12 jaar. Prijs: f 13,95.
Inhoud: Door werkloosheid moet het gezin Vermaat verhuizen naar het Griendhuis. De beide jongens van Vermaat gaan op onderzoek uit in de griend. Daar ontdekken ze dat de griend gebruikt wordt als geheime schuil- en bergplaats voor gestolen goederen. Op een nacht worden ze door de dieven gepakt en.... gelukkig bevrijd door de waterpolitie. Het loopt allemaal goed af en de jongens krijgen nog een mooie beloning voor hun geheime speurwerk.
Conclusie: Een goed en boeiend geschreven verhaal. Van het begin tot het eind zit er spanning in. Pedagogisch verantwoord. Het godsdienstig element komt wat zwak over; het is niet een wezenlijk onderdeel van het verhaal.
Eindoordeel: aanbevolen. C. L. Maaskant
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1986

Open Boekbeoordeling.
Kees den Otter

Avontuur in de griend, druk 3, 128 blz.
Avontuur in de griend
Omdat vader ander werk kreeg, verhuisde het gezin Vermaat naar het Griendhuis, een woning die eenzaam in de griend staat. Klaas en Teun ontdekken al gauw dat een bende de griend gebruikt om uit handen van de politie te blijven en dat er iets en iemand wordt verborgen ...
Uit nieuwsgierigheid gaan ze op een nacht, zonder dat hun ouders het weten, de griend in. Maar ze komen in grote moeilijkheden als ze worden ontdekt.
Gelukkig speurt ook de politie te water naar leden van de bende. Hoe loopt het met de jongens of en zal de bende worden ingerekend?
Een spannend boek voor de leeftijd vanaf 10 jaar. A.V.I. 7
Omschrijving inhoud in boek