Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Suus Damen

De Boontjes krijgen logés, druk 1, 62 blz.
prijs gecartonneerd f 1,55; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Van het gezin Boon is vader, eerste machinist op de grote vaart, met Kerstmis niet thuis. Verwachte logé's komen niet. Op een advertentie, waarin eenzame mensen genodigd worden, komen een weduwnaar met z'n dochtertje, een oude heer en twee oude dames. Ze vieren samen Kerstfeest. Een zuster van mevr. Boon trouwt later met de weduwnaar. Vlak na de Kerstdagen komt vader Boon per vliegtuig over en is het eind goed, al goed. Gebruik van Heer en kerstboom.
Conclusie: Een vlot verhaal. Het Kerstfeest met kerkdienst alleen in naam, maar wel met Kerstspel, enz. en 's avonds het optreden van een goochelaar. Naastenleifde en zorg voor eenzamen heeft opvoedkundige waarde, maar het geheel is niet geschikt voor onze Z.S.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
Suus Damen

De Boontjes krijgen logés, druk 1, 62 blz.
De Boontjes krijgen logés door Suus Damen. De kinderen Boon zijn teleurgesteld als het toegezegde familiebezoek voor de Kerst wordt afgezegd. Vreemde gasten worden dan genodigd, die bijzonder genieten van het kerstspel dat de kinderen opvoeren. Een van die gasten is maar liefst een goochelaar! Gezellig verteld, maar mager van intrige en ietwat geforceerd van opzet. (geb. f 1,55)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1967-68

Open IDIL-Gids.